Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Συνδέσεις»
- Η ΝΔ κυβερνά πέντε χρόνια και σύμφωνα με την έκθεση του κ. Στουρνάρα συνεχίζεται ακόμη το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπάρχει μια μείωση των δανείων κατά 40% σε σχέση με πέρυσι. Τα θέματα της υγείας δεν λύνονται με επισκέψεις επικοινωνιακού τύπου όπως αυτή που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης έχει πολλές ελλείψεις. Συνεχίζει το νοσοκομείο να λειτουργεί με έναν μόνο ακτινολόγο και να μην λειτουργεί η νευροχειρουργική κλινική. Η Κυβέρνηση καυχιέται για θέματα πληροφορικής, αλλά η τηλεϊατρική δεν λειτουργεί. Δηλαδή δεν μπορεί να πάει η αξονική από την Τρίπολη στο Ρίο ή σε άλλα νοσοκομεία για να γίνει η γνωμάτευση.
- Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σήμερα, είναι να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ, να προετοιμαστεί για τις Περιφερειακές εκλογές απέναντι στους συντηρητικούς υποψήφιους της ΝΔ. Τα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν μια καρέκλα είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη ΝΔ δεν έχουν θέση στο κόμμα μας. Θα στέλναμε λάθος μήνυμα αν τους δεχόμασταν πίσω. Έχουμε ένα νέο ήθος, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης σε σχέση με τα άλλα δύο κόμματα. Θέλουμε να πείσουμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ή άλλα κόμματα. Απλά στελέχη, ψηφοφόρους τους καλούμε να συμπορευθούν μαζί μας.
- Ακροδεξιά έχω βιώσει το 2009, το 2012 και το 2015. Έχω βιώσει τις συγκεντρώσεις στην άνω και κάτω πλατεία, έχω δει ακροδεξιούς όπως τον κ. Καμμένο να συμμετέχει σε άλλο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν καθαρό λόγο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, την ακροδεξιά και τις εγκληματικές οργανώσεις. Για εμένα ήταν προσβολή προς τον προοδευτικό κόσμο, να αποδέχονται τα κόμματα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, ψηφοφόρους ακροδεξιών, εγκληματικών οργανώσεων. Ακολούθησε ύστερα η δήλωση του κ. Μπαρμπαρούση ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια στιγμή ντροπής για τον προοδευτικό κόσμο. Ο κόσμος που έχει ψηφίσει εγκληματικές οργανώσεις, γνωρίζει πολύ καλά πλέον τι ψηφίζει και έχει ευθύνη γι αυτό.
- Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι έμμεσοι φόροι ήταν στο 55% και με τη ΝΔ πήγαν στο 65%. Και οι δύο Κυβερνήσεις έδιναν επιδόματα στους πολίτες. Τα ξεκίνησε η Φρειδερίκη, τα συνέχισε ο Τσίπρας, τα τερμάτισε ο Κυριάκος. Τα επιδόματα είναι λάθος πολιτική. Ο σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης είναι η δημιουργία σταθερών μηχανισμών για τους πιο ευάλωτους. Το ΕΚΑΣ που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν επανάφερε η ΝΔ, έδινε τη δυνατότητα ενός μηχανισμού που να μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Συνεπώς υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων.