iAnatropi.gr

Η Ανατροπή στην Ενημέρωση!

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι δυνατότητες επιδότησης των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων οικιών.

Κοινοποιήστε

Ο Δήμος Κρωπίας, όπως είναι γνωστό, αγωνίστηκε για όλες τις μορφές και δυνατότητες χρηματοδότησης τόσο των εξωτερικών συνδέσεων οικιών με το σύστημα αποχέτευσης ακαθάρτων όσο και των εσωτερικών συνδέσεων-εγκαταστάσεων οικιών προκειμένου να στηρίξουμε οικονομικά τις οικογένειες του Κορωπίου.

Στο πρώτο σκέλος, πετύχαμε την πλήρη δωρεάν χρηματοδότηση των εξωτερικών συνδέσεων των οικιών και οικοπέδων. Κάποιοι προφανώς και ενοχλήθηκαν από την επιτυχία αυτή προς όφελος των δημοτών. Οι σκόπιμες οχλήσεις τους περί καθυστερήσεων έναρξης λειτουργίας της αποχέτευσης και οι αντίστοιχες εκκλήσεις για επίσπευση συνδέσεων… είχαν έναν σκοπό : να ακυρωθούν οι ενέργειες μας υπέρ των δημοτών μας και να μειώσουν τη δυναμική επιτυχίας ολοκλήρωσης βασικού έργου υποδομής. Αυτό ονομάζεται κακόβουλη πολιτική προσέγγιση.

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα μας για τη συνέχιση της στήριξης των νοικοκυριών της πόλης μας από δαπάνες σε ότι αφορά τις εσωτερικές συνδέσεις- σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ακρίβεια κ.α- είχαμε ενημερώσει για τις ενέργειές μας που ευδοκίμησαν τον Ιούλιο του 2022 με την Κυβέρνηση να υπογράφει το σχετικό ΦΕΚ.(Φ.4502, Τεύχος A’ 129/04.07.2022 Άρθρο 170)

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης είχε τακτικές συναντήσεις και επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ.Μανώλη Γραφάκο πιέζοντας για να εκδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση των εσωτερικών συνδέσεων.

Το περιεχόμενο των επικοινωνιών σε πρακτικό επίπεδο περιλάμβανε, τη δημιουργία και ενεργοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επιδότηση, τα ποσά και τον τρόπο κατοχύρωσης ακόμα και ετεροχρονισμένων δαπανών ιδιοκτητών από τις επαγγελματικές ομάδες ειδικοτήτων (υδραυλικών κ.α) και όλες οι ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να ευοδωθούν και πρακτικά με την Κ.Υ.Α.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (Ιανουάριος 2023), η Κοινή Υπουργική Απόφαση ήθελε ένα 2μηνο να εκδοθεί. Το σίγουρο είναι ότι πιέζουμε να περιλαμβάνει και δαπάνες που έχουν ήδη γίνει.

Κάποιοι προσπαθούν, με κουτοπόνηρες επισημάνσεις και υποδείξεις σκοπιμότητας να εκμεταλλευτούν τις χρονικές παραμέτρους ισχύος υπογραφής της Κ.Υ.Α., να θέσουν ανύπαρκτες προϋποθέσεις περί ενεργοποίησης ακόμα και της λειτουργίας του ΚΕΛ μέσω αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου (!) προκειμένου να αποτρέψουν νέες συνδέσεις στο σύστημα του Κ.Ε.Λ. Και ο νοών νοείτω.

Η αποχέτευση ακαθάρτων λειτουργεί ομαλά. Κάθε μέρα έχουμε ενεργοποιήσεις συνδέσεων και εισαγωγή νέων ροών λυμάτων στο σύστημα του ΚΕΛ. Το μεγάλο έργο απαίτηση γενεών του Δήμου μας είναι πραγματικότητα και λειτουργεί σε πείσμα όλων όσων διέδιδαν το αντίθετο.