iAnatropi.gr

Η Ανατροπή στην Ενημέρωση!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρεπτόκοκκος: Ακόμη 7 παιδιά θετικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Κοινοποιήστε

Επτά είναι συνολικά τα θετικά κρούσματα στρεπτόκοκκου Α σε παιδιά στη Νάουσα, τα περισσότερα από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την τάξη του 7χρονου που χθες έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά τα οποία έκαναν τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test). Από τα επτά θετικά τα τρία είναι από το περιβάλλον του 7χρονου. Σε αυτά χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, ξάδερφος του 7χρονου, και διεκομίσθη με ασθενοφόρο από τη Νάουσα. Η κατάσταση του 9χρονου χαρακτηρίζεται σταθερή από τους γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα παραμένει καθώς υπάρχουν μόλις 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα από τη νεκροψία – νεκροτομή του 7χρονου, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ως αιτία θανάτου τη λοίμωξη του αναπνευστικού από τον στρεπτόκοκκο.

Υπενθυμίζεται το αγοράκι είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο θάνατος του 7χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις  γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων όπου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα το πόρισμα της οποίας αναμένουμε.

Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι ιατροί του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής.

Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Νοσηλεύεται στο Γεννηματάς ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Προσοχή λοιπόν στους γονείς».