iAnatropi.gr

Η Ανατροπή στην Ενημέρωση!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατεπείγουσα ΕΔΕ από Δένδια για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Κοινοποιήστε

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι έχει λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο, η οποία επηρέασε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καράμπα.

«Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης», επεσήμανε ο υπουργός, σημειώνοντας πως ήδη εκδόθηκε η σχετική απόφαση του ΓΕΑ.

«Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας» για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τον έλεγχο των συστημάτων και των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα των κυβερνήσεων. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα κυβέρνηση», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.