iAnatropi.gr

Η Ανατροπή στην Ενημέρωση!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος Νοεμβρίου η έναρξη του Μετρό της Θεσσαλονίκης

Κοινοποιήστε

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαίωσε ότι η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου.

“Η Θεσσαλονίκη θα έχει το Μετρό της… 18 χρόνια μετά την υπογραφή της κύριας σύμβασης του έργου στις 26 Απριλίου 2006”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία AKTOR στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.

Ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής και της επέκτασης στην Καλαμαριά (αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2025), επόμενη προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία δεύτερης γραμμής Μετρό. Αυτή η νέα γραμμή θα ξεκινά από τον Άνω Εύοσμο και θα καταλήγει στο Χαριλάου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AKTOR, Αλέξανδρος Έξαρχου, υπογράμμισε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικά δημόσια έργα, εξασφαλίζοντας όχι μόνο καλύτερη εκτέλεση αλλά και μειωμένο κόστος.

Η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί με 18 αυτοματοποιημένα τρένα (με συνοδό για λόγους ασφαλείας). Θα έχει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 18.000 επιβατών ανά ώρα σε κάθε κατεύθυνση, με εκτιμώμενο ημερήσιο σύνολο 254.000 επιβατών, αριθμός που προβλέπεται να φτάσει τους 350.000 με την προσθήκη 15 ακόμη συρμών.