29 Οκτωβρίου, 2025

Η Ανατροπή στην Ενημέρωση!

Expand search form

Η συνταγή της ημέρας: Καρμπονάρα με Κρέμα Γάλακτος

Όλες οι κατηγορίες: Συνταγή της ημέρας
Κοινοποιήστε

Σήμερα, ενόψει της Εθνικής Επετείου θα φτιάξουμε καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.

Για την καρμπονάρα θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
  • 120 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος light
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO.

Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

Προς το τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας.

Με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά.

Εάν η σάλτσα της καρμπονάρας μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Καϊμακάμης

Επόμενο Άρθρο

Χάρης Δούκας στο OPEN: «Δεν πρέπει να υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που να σφιχταγκαλιάζονται με τη Νέα Δημοκρατία»

Μπορεί να σου αρέσει επίσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *