26 Οκτωβρίου, 2025

Η Ανατροπή στην Ενημέρωση!

Expand search form

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ σοκολάτας

Όλες οι κατηγορίες: Συνταγή της ημέρας
Κοινοποιήστε

Από σήμερα κάθε ημέρα στις 14:00 θα σας έχουμε μια συνταγή της ημέρας. Σήμερα, θα έχουμε κέικ σοκολάτας.

Για το κέικ σοκολάτας θα χρειαστούμε:

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα
  • 225 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλο τριμμένο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 200 γραμμάρια γάλακτος με 33% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο
    1. Φροντίζουμε όλα τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή, ώστε όταν την προσθέσουμε στο μείγμα να μην κάψει τα αυγά.
    3. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 25 εκ.
    4. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ για να αφαιρέσουμε τυχόν κομπάκια.

 

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι και την κανέλα.
  4. Τέλος, με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε απαλά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ώστε να μη χαθεί ο όγκος του μείγματος.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 55 λεπτά.
  6. Προς το τέλος του ψησίματος, ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο μια λάμα μαχαιριού, αν βγει στεγνή, το γλυκό είναι ψημένο.
  7. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Έπειτα, το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τη ρίχνουμε πάνω από το μείγμα της σοκολάτας.
  3. Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο για 1 λεπτό, ώστε να λιώσει η σοκολάτα από τη θερμότητα της κρέμας.
  4. Έπειτα, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, πυκνό, λείο και γυαλιστερό – αυτή είναι η επικάλυψη (γκανάς).
  5. Περιχύνουμε το γλυκό με τη μισή επικάλυψη, ξεκινώντας από το κέντρο και αφήνοντας τη σοκολάτα να απλωθεί προς τα άκρα.
  6. Αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα και έπειτα περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη για τέλειο, λείο αποτέλεσμα.

Tips

  • Προσοχή! Αν η σοκολάτα δεν λιώσει καλά μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια, η επικάλυψη δεν θα πήξει ποτέ σωστά. Όσο η γκανάς είναι ζεστή, παραμένει ρευστή· όταν όμως κρυώσει, πήζει και σταθεροποιείται.
  • Για μια πιο απλή αλλά πάντα εντυπωσιακή παρουσίαση, πασπαλίστε την επιφάνεια του γλυκού με ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο Άρθρο

Όταν το ενοίκιο γίνεται πολυτέλεια – Η στεγαστική κρίση απειλεί τον κοινωνικό ιστό της Ευρώπης

Επόμενο Άρθρο

Τσουκαλάς – ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης»

Μπορεί να σου αρέσει επίσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *