Σήμερα, θα κάνουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές. Οπότε θα χρειαστούμε
Για το μοσχαράκι
- 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 στικ σέλερι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 στικ κανέλας
- 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 2 κ.σ. ζωμό, με εκχύλισμα κόκκινου κρασιού
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις πατάτες
- 2 πατάτες
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- αλάτι
Για το σερβίρισμα: μαϊντανό, ψιλοκομμένο και πιπέρι
Γα το μοσχάρι: Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι, και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, και τα απλώνουμε με τα χέρια μας να μαριναριστούν καλά. Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλερι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, αναποδογυρίζουμε το μοσχαράκι με μια τσιμπίδα και σοτάρουμε για ακόμα 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το στικ κανέλας, τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το νερό και τον ζωμό, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
Για τις πατάτες :Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις πατάτες και αλάτι, και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε το μοσχαράκι και τις πατάτες σε πιάτα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



